fbpx

Contact

ANAF elimina din formalitatile birocratice

ANAF incearca sa elimine din formalitatile care incurajeaza birocratia, facand pasi spre adaptarea comunicarii cu contribuabilii la zilele noastre.

Peste 5.5 milioane de adeverinte de venit sunt eliberate anual

Potrivit unui comunicat ANAF, anual sunt eliberate peste 5.5 milioane de adeverinte de venit pentru persoane fizice si aproximativ 600.000 de certificate de atestare fiscala pentru persoane juridice sau fizice.

Certificatele de atestare fiscala, adeverintele de venit si alte documente vor putea fi trimise in format electronic contribuabililor

Certificatele de atestare fiscala, adeverintele de venit, situatiile fiscale ale contribuabililor si alte documente, vor putea fi trimise in format electronic catre autoritatile si institutiile publice centrale si locale, datorita sistemului informatic PatrimVen.

PatrimVen este un “hub fiscal” al administratiei publice

PatrimVen este un “hub fiscal” al administratiei publice din Romania. Sistemul a fost initiat de Ministerul Finantelor Publice prin intermediul ANAF.

Datele apartin persoanelor fizice care isi dau acordul ca informatiile sa fie prelucrate exclusiv in scopul asigurarii serviciilor adecvate pentru cetateni.

Datele sunt supuse secretului fiscal

Datele furnizate de Minister si de ANAF, sunt supuse secretului fiscal, utilizarea lor respectand prevederile securitatii datelor.

Accesul institutiilor publice si autoritatilor la datele din sistem, se va face in baza unui protocol de aderare.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează