fbpx

Contact

ANALIZĂ Românii care au și al doilea job sunt tot mai puțini. Portretul românului care lucrează în două locuri

Numărul românilor care au și o a doua activitate, pe lângă cea principală, se află în scădere de aproape zece ani, iar anul trecut a coborât cu 5.000 (4%), la 130.400. În ultimii 20 de ani, numărul de persoane cu un al doilea job a urcat doar în 2007, când a ajuns la 343.780 de persoane.

Portretul românului care lucrează în două locuri: are 35 – 49 de ani, iar ca studii a absolvit doar liceul sau școala profesională.

Date analizate de Profit.ro relevă că mai mult de jumătate dintre cei care au și o a doua activitate sunt în vârstă de 35-49 de ani. Semnificativ este și faptul că numărul tinerilor cu un al doilea job este apropiat de cel al vârstnicilor în această situație. Pentru ambele categorii, totalul se apropie de 30.000 de persoane.

De asemenea, cele mai multe persoane care desfășoară și o activitate secundară au studii liceale, profesionale, complementare sau de ucenici. Peste 83.000 de astfel de angajați au avut anul trecut, în același timp, și un al doilea job.

Românii cu studii superioare sunt mult mai puțin predispuși la un al doilea loc de muncă. Doar 14.500, reprezentând 11% din total, au ales să desfășoare și o a doua activitate, mai puțin chiar decât cei care au doar studii gimnaziale, 16.811.

Sursa: profit.ro

Comments

comments

Apelează