fbpx

Contact

Anchetă ITM la Chimcomplex după crimele de la Oneşti, în care şi-au pierdut viaţa doi angajaţi ai companiei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău a declanşat o anchetă la Chimcomplex, după ce doi angajaţi ai companiei au fost ucişi luni într-un apartament din Oneşti. Aceasta în condiţiile în care familiile victimelor consideră că acestea nu ar fi trebuit să se afle în acel apartament. ”Ca urmare a informării depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău de către Chimcomplex SA Borzeşti, o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la locul producerii evenimentului. Aceştia vor cerceta accidentul în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea acestuia, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi , respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului”, a anunţat ITM bacău.

Conform informării transmise de SC Chimcomplex SA , în dimineaţa zilei de 01.03.2021 doi lucrători ai societăţii ( P.D. lăcătuş mecanic, în vârstă de 52 de ani şi I.S. electrician, în vârstă de 36 de ani) s-au deplasat la un apartament aflat în proprietatea Chimcomplex SĂ, din Oneşti, în vederea stabilirii necesarului de materiale pentru repararea instalaţiei electrice. Fostul proprietar a pătruns în locuinţă, în împrejurări care vor fi stabilite în urmă finalizării cercetărilor, şi i-a înjunghiat pe cei doi salariaţi care au fost declaraţi decedaţi în seara zilei de 01 martie, precizează ITM.

Cercetarea va fi făcută în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
Ziar de Bacău relatează că una dintre victime avea 36 de ani şi lucra de mai bine de cinci ani la combinatul chimic din Borzeşti. Nu era căsătorit şi nu avea copii. Cealaltă victimă avea 53 de ani, era căsătorit şi avea un băiat de 18 ani. Soşia sa este asistentă la secţia de chirurgie a spitalului din Oneşti.

Fratele uneia dintre victime, a declarat pentru Libertatea: „Pe fişa postului nu au aşa ceva, să lucreze în apartamente. Directorul ştia că e cu probleme apartamentul. Şi că omul are probleme, antecedente, mulţi ştiau. Pur şi simplu i-au trimis. Nu aveau ce căuta la acest apartament!”.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează