fbpx

Contact

Angajatii care muncesc de acasa sunt mai fericiti si raman mai mult in companii

Organizatiile si-au indreptat, in ultimii ani, tot mai mult atentia catre variantele de munca flexibila sau din afara biroului, cu scopul de a avea echipe mai productive si, de ce nu, mai fericite. Un studiu recent arata cat de mult apreciaza angajatii munca “remote” si care sunt beneficiile companiilor care incurajeaza munca de acasa. Compania de cercetare Owl Labs a dat publicitatii un studiu realizat pe 1.200 de angajati americani, cu varste intre 22 si 65 de ani. Concluziile arata ca salariatii care muncesc in mod regulat din afara birourilor sunt mai fericiti si raman mai mult timp in organizatii decat colegii lor care muncesc exclusiv din birou.

Si numarul joburilor care ofera posibilitatea de a munci de acasa este in crestere chiar si in Romania.
Recomandari
Ultima Ora
Special
Sectiuni
Conferinte

Wall Street RO

Angajatii care muncesc de acasa sunt mai fericiti si raman mai mult in companii
Angajatii care muncesc de acasa sunt mai fericiti si raman mai mult in companii
Alice GheorgheAlice Gheorghe
30 Septembrie 2019 10:05, Cariere
22
Organizatiile si-au indreptat, in ultimii ani, tot mai mult atentia catre variantele de munca flexibila sau din afara biroului, cu scopul de a avea echipe mai productive si, de ce nu, mai fericite. Un studiu recent arata cat de mult apreciaza angajatii munca “remote” si care sunt beneficiile companiilor care incurajeaza munca de acasa.

Compania de cercetare Owl Labs a dat publicitatii un studiu realizat pe 1.200 de angajati americani, cu varste intre 22 si 65 de ani. Concluziile arata ca salariatii care muncesc in mod regulat din afara birourilor sunt mai fericiti si raman mai mult timp in organizatii decat colegii lor care muncesc exclusiv din birou.

Si numarul joburilor care ofera posibilitatea de a munci de acasa este in crestere chiar si in Romania.
Potrivit studiului, procentul angajatilor care lucreaza in totalitate din afara biroului si se declara fericiti este cu 22% mai mare decat cei care muncesc exclusiv de la locul de munca. Motivele pentru care au ales sa munceasca de la distanta sunt in general legate de echilibrul intre viata personala si cariera, cresterea productivitatii si un nivel mai ridicat de concentrare, mai putin stres si pentru a evita naveta, scrie Business Insider.

Mai mult si deloc surprizator, studiul a scos in evidenta faptul ca muncitorii sunt mai loiali companiilor care ofera flexibilitate crescuta a programului. Astfel, mai mult angajati remote au aratat ca este posibil sa ramana la locul de munca actual pentru urmatorii cinci ani decat cei care lucreaza de la sedii. In plus, se pare ca angajatii care muncesc de acasa sunt mai dispusi sa lucreze peste program. Astfel, procentul celor care lucreaza de acasa mai mult de 40 de ore pe saptamana este cu 43% mai mare decat al celor de la locul de munca.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează