fbpx

Contact

Angajaţii care nu folosesc vouchere de vacanţă ar putea primi bani sau tichete de masă

Deputatul Ştefan Băişanu (ALDE) a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect pentru modificarea şi completarea Legii privind acordarea tichetelor de vacanţă. Proiectul de lege formulat de deputatul ALDE Ştefan Băişanu prevede că un angajat care nu foloseşte voucherele de vacanță, la care are dreptul prin lege, să primească în schimb bani sau tichete de masă.

Proiectul de lege al deputatului Ştefan Băişanu introduce în legea actuală două prevederi noi. Potrivit acestora, voucherele de vacanţă sunt definite drept bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. Proiectul afirmă că, în cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul este obligat să ofere angajatului contravaloarea lor în bani sau în tichete de masă.

Legislaţia în vigoare stabilește că un salariat are dreptul să primească o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei.

Sursa: Romania Libera

Comments

comments

Apelează