fbpx

Contact

Studiu: 40 la sută dintre șomeri se gândesc să plece din țară


Mai bine de o treime dintre români nu cred că îşi vor găsi un loc de muncă anul acesta, iar mulţi şomeri se gândesc să plece într-un alt oraş sau chiar în străinătate pentru a-şi căuta un job, potrivit datelor unui studiu realizat la începutul anului. Potrivit studiului, 34% dintre români care au răspuns la întrebări nu sunt optimişti în privinţa găsirii unui loc de muncă în 2017.

Dacă vorbim despre intenţiile pe care le au şomerii chestionaţi, aproape 39% dintre aceştia iau în calcul relocarea într-un alt oraş pentru a găsi un job, iar a 40% se gândesc chiar la părăsirea ţării pentru a-şi căuta un loc de muncă.

În ceea ce priveşte românii angajaţi care au răspuns la acest studiu, o treime din aceştia ar fi dispuşi să se mute în alt oraş pentru un post mai bun, în timp ce peste 51% dintre ei vor să rămână la actualul loc de muncă.

Cu toate că multe persoane care au participat la studiu au spus că le vor creşte salariile anul acesta, peste 45% dintre români spun că nu își vor permite un concediu mai scump decât anul trecut şi doar puţin peste 27% dintre cei chestionaţi au afirmat că vor putea să îşi aleagă o vacanţă mai scumpă.

Studiul a fost realizat de Smart Dreamers şi au răspuns la întrebări peste 1.000 de persoane. Marja de eroare a studiului prezentat este de +/- 3%

Neîncredere privind piaţa muncii

34% – cred că e puţin probabil să îşi găsească un loc de muncă

Intenţiile şomerilor

38,9% – relocare într-un alt oraş pentru un loc de muncă

39,6% – părăsirea ţării pentru un post

Intenţiile angajaţilor

51,05% – păstrarea actualului loc de muncă

30,31% – relocarea într-un alt oraş pentru un post mai bun

Vacanţe 2017

45,54% – nu își vor permite un concediu mai scump decât anul trecut

27,17% – își vor permite un concediu mai scump în 2017

Date tehnice

Perioadă studiu: 25 ianuarie – 25 februarie 2017

Eşantion: 1.060 de persoane

Marjă de eroare: +/- 3%.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Apelează