fbpx

Contact

Angajaţii din Ministerul Dezvoltării şi cei din Ministerul Agriculturii care gestionează fonduri europene vor primi un spor salarial de 35%

Guvernul a decis joi că angajaţii din Ministerul Dezvoltării şi cei din Ministerul Agriculturii care gestionează fonduri europene vor primi un spor salarial de 35%, deoarece ar fi pierdut prin legea salarizării un spor echivalent de 75% din salariu.

Salariile funcţionarilor, inclusiv ale celor din ministere, au crescut anul trecut, pe medie, cu 29%, faţă de o medie pe economie de 13%. ”Aplicarea noii legi a salarizării nu mai prevedea sporuri pentru angajaţii din cele două ministere care gestionează fondurile europene. Trebuia o nouă reglementare, ca aceşti angajaţi să nu primească mai puţini bani. Noul spor va fi de până la 35%, nu 75%, deoarece după trecerea contribuţiilor sociale la angajat se raportează la alt salariu”, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Aceleaşi surse au mai precizat că, deşi procentul este mai mic, salariaţii vor încasa în luna februarie aceleaşi sume din sporurile pe care le-au primit în 2017. Până în acest moment nu există o estimare a numărului de beneficiari.

Sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

Apelează