fbpx

Contact

Angajatii din penitenciare ameninta cu proteste din cauza salariilor

Angajatii din penitenciare vor protesta, in majoritatea unitatilor de detentie, din 21 martie, daca nu li se aplica Legea salarizarii unitare, a declarat pentru Agerpres, presedintele Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Florin Schiopu.

In 2022, la 1 ianuarie, cand ar fi trebuit sa se incheie aplicarea Legii salarizarii si pentru sectorul de aparare, noi ar fi trebuit sa avem salariile cu 25% mai mari. Noua nu ne-au mai fost dati aia 25% (…) Daca nu se aplica Legea salarizarii, (…) declansam actiuni de protest si nu ne mai oprim , a atras atentia Florin Schiopu, care a punctat ca mitingurile vor culmina cu refuzul muncii suplimentare dupa 27 martie.

El a mentionat ca angajatii mai solicita actualizarea normei de hrana si de echipare .

De asemenea, liderul sindical a punctat ca ar mai fi nevoie de angajarea a cel putin 7.000 de persoane si a atras atentia asupra faptului ca sunt cadre din sistemul penitenciar care au concedii restante din 2022.

Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) si FPP continua protestele, pentru ca Guvernul sa-si plateasca datoria pe care o are fata de acestia.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează