fbpx

Contact

Angajaţii din Penitenciarul Botosani nu mai efectuează ore suplimentare

Angajaţii din Penitenciarul Botoşani nu mai efectuează, începând cu data de 1 august, ore suplimentare, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, Sindicatul Novo Legis din cadrul unităţii de detenţie.

Potrivit sursei citate, refuzul de efectuare a orelor suplimentare face parte dintr-un set de acţiuni de protest pe termen nelimitat declanşat la nivelul Penitenciarului, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor (FSANP).

‘Într-o prima etapă, începând cu 1 august 2018, angajaţii din penitenciare refuză efectuarea de ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate, asigurându-se doar activităţile ce ţin strict de siguranţa Penitenciarului, chiar dacă acest lucru ar însemna că drepturile deţinuţilor să nu fie acordate în totalitate’, se precizează în comunicat.
Reprezentanţii sindicatului susţin că acţiunile de protest se vor extinde cu pichetarea penitenciarului, iar în luna octombrie vor avea loc mitinguri şi marşuri de protest alături de celelalte sindicate afiliate FSANP.

De asemenea, tot în luna octombrie, ca ultimă formă de protest, angajaţii din Penitenciarul Botoşani vor refuza să intre în serviciu, în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea misiunilor în condiţii de siguranţă.

Sindicaliştii din Penitenciar cer condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale la conducerea unităţilor de detenţie, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor, dar şi plata integrală a orelor suplimentare curente.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează