fbpx

Contact

Angajații Metrorex amenință cu proteste

Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Marian Artimon, a declarat că dacă angajaţii Metrorex nu primesc drepturile salariale care li se cuvin, sporurile pentru orele festive, pentru orele de noapte, pentru subteran, tichetele de masă, dreptul la recuperare, nu ştie cine poate garanta că activitatea metroului se mai poate desfăşura fără să atingă nivelul de siguranţă.

El a arătat că aşteapă ca Guvernul să adopte un memorandum care să le garanteze aceste drepturi din contractul colectiv de muncă.

Marian Artimon a precizat că angajaţii Metroului au fost afectaţi de Ordonanţa austerităţii.

”Nu ştim cum a trecut de CCR, încalcă Codul Muncii, contractele colective de muncă, şi cele individuale, legea dialogului social, sperăm ca guvernul să înţeleagă situaţia”, a precizat el.

”Noi putem să continuăm toate formele de protest. Atrag un semnal de alarmă, la acest moment, dacă oamenii nu primesc drepturile salariale care li se cuvin, sporurile pentru orele festive, pentru orele de noapte, pentru subteran, tichetele de masă, dreptul la recuperare, nu ştiu cine poate garanta că activitatea metroului se mai poate desfăşura fără să atingem nivelul de siguranţă”, a spus reprezentantul sindicatului.

Marian Artimon a mai afirmat că angajaţi nu au primit la acest moment tichetele de masa cuvenite, 30 de lei pe zi, ceea ce înseamnă 600 de lei pe lună.

”Dacă nu se mai decontează recuperarea capacităţii de muncă, se poate întâmpla să pierdem încă 1300 de lei. Unii salariaţi pot pierde undeva între 4.000 de lei, 5.000 de lei.”, a spus el, adăugând că Metrorex are un deficit la 100 de persoane.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează