fbpx

Contact

Angajaţii Primăriei Focşani protestează pentru a doua zi consecutiv faţă de neplata salariilor

Angajaţii Primăriei Focşani au întrerupt lucrul marţi, pentru a doua zi consecutiv, din cauza întârzierii plăţii salariilor, ca urmare a invalidării bugetului oraşului de către Ministerul de Finanţe. Oamenii au ieşit iniţial în faţa Primăriei Focşani, funcţionarilor din birouri alăturându-li-se şi muncitorii de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, instituţie în subordinea Consiliului Local Municipal, care de asemenea nu au plătite salariile.

Pentru că afară plouă, protestatarii au fost chemaţi la discuţii în sala Consiliului Local, unde se află atât primarul Cristi Misăilă, cât şi cei doi viceprimari, reprezentanţi ai majorităţii din Consiliul Local. Activitatea în Primărie este asigurată la o capacitate de o treime, în timpul protestului.

Bugetul local al municipiului Focşani, cu amendamentele propuse de PNL-USR, a fost declarat invalid de Ministerul de Finanţe. Invalidarea a venit după ce, în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează