fbpx

Contact

Angajatii „temporari“ devin permanenti?

De multe ori, echipele temporare se pot transforma in echipe permanente.

Romania, pe locul trei dupa Marea Britanie si Letonia

Dupa Marea Britanie( 58%) si Letonia (57%), Romania are una dintre cele mai mari ponderi din Uniunea Europeana a contractelor de munca pe perioada limitata care se transforma in cel mult 3 ani in contracte pe perioada nelimitata.

Mai mult de jumatate (56%) dintre contractele de munca in regim temporar din Romania se transforma, pe parcursul a trei ani, in contracte de munca pe durata nelimitata, potrivit biroului de statistica al Uniunii Europene.

Modelul nu este nou

“Modelul de preluare a angajatilor temporari in echipa permanenta a angajatorului exista de multi ani, de altfel tipul acesta de acord de preluare este cunoscut in domeniu ca «temp-to-perm». Frecventa sa depinde de motivul pentru care angajatorul recurge la munca temporara“, a declarat Corina Gonteanu, director strategic de marketing pentru Europa in cadrul furnizorului de solutii privind forta de munca ManpowerGroup.

Aceasta a mai precizat ca angajatorii utilizeaza munca temporara de multe ori pentru inlocuirea persoanelor care lipsesc din companie pe o anumita perioada, in situatii de incarcare suplimentara temporara sau sezoniera dar si in situatii de calibrare a activitatii.

Munca temporara este de asemenea folosita in proiecte sau in relatiile cu clientii

“Munca temporara este de asemenea utilizata in organizatii care lucreaza «pe proiecte» sau in domeniile in care rotatia de personal este mare si imprevizibila (de exemplu suport clienti). Dintre acestea, acordurile de preluare a personalului temporar in structura permanenta sunt cele mai frecvente in situatiile de calibrare, adica noi unitati sau linii de productie, noi proiecte, noi modele de lucru etc. in care nu exista de la inceput o imagine 100% clara asupra necesarului de personal, iar dupa o perioada de functionare in care aceste aspecte se clarifica se produce preluarea unui procent semnificativ din echipa temporara“, a mai adaugat Corina Gonteanu.

 

 

Sursa: zf.ro

Comments

comments

Apelează