fbpx

Contact

Angajatorii care recruteaza persoane din grupurile vulnerabile vor primi o subventie

Din decembrie 2016 a intrat in vigoare pachetul de masuri active, statul oferind subventii angajatorilor care ofera un loc de munca persoanelor din grupurile vulnerabile.

Grupurile vulnerabile includ tineri intre 25 si 24 de ani dar si persoane peste 45 de ani

In grupurile vulnerabile sunt inclusi tineri intre 25-24 de ani, persoane peste 45 de ani care au ramas fara locuri de munca, someri, persoane cu dizabilitati si familii monoparentale.

Problema este sa vedem cum te duci sa ajuti grupurile defavorizate, acestea de care am vorbit. Crearea de locuri de munca prin antrenarea oamenilor in societate, asta este miza. Problema legata de competente si piata fortei de munca nu este o problema estetica, ci o problema care se leaga direct de dezvoltarea economica, care aduce bunastare, bani la buget, si de partea sociala, de coeziune“, declara  Dragos Pislaru.

In Cluj, rata somajului este de 1.17%

Sunt orase cu o rata a somajului mica, de sub 2%, cum sunt Bucuresti, Timis, Ilfov sau Cluj, cel din urma avand o rata a somajului de 1,17%.

Apoi, din octombrie 2015 si pana azi au fost create 154.000 de locuri de munca. In acest an, pentru prima data dupa 2008, investitiile straine au depasit, la noua luni, 3,1 miliarde de euro. Bariera pentru dezvoltarea unei Romanii sustenabile inseamna sa asiguram oameni bine pregatiti“, adauga Dragos Pislaru.

Crearea locurilor de munca si integrarea oamenilor sunt solutiile vazute de Ministerul Muncii

Solutiile vazute de Ministerul Muncii sunt crearea locurilor de munca, antrenarea si integrarea oamenilor in societate, nu marginalizarea si plata beneficiilor.

Angajatorii care ofera locuri de munca persoanelor vulnerabile vor primi o prima de 900 de lei pe luna

Astfel, din decembrie 2016, angajatorii sunt incurajati sa recruteze din grupurile vulnerabile, primind  subventii in valoare de  900 de lei pe luna, timp de un an.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează