fbpx

Contact

Angajatorii se pregătesc pentru transparentizarea pieţei salariilor. Aproape 10.000 de joburi au salariul afişat – platformă de recrutare

Aproape 10.000 de joburi au salariul afişat, iar un sfert dintre acestea aparţin angajatorilor din retail, potrivit unui sondaj realizat de eJobs.

Potrivit eJobs, Directiva adoptată recent de Parlamentul European reprezintă una dintre cele mai importante măsuri de pe piaţa muncii din ultimii ani, cu efecte care se vor resimţi atât în rândul angajaţilor, cât şi al angajatorilor.

Astfel, transparentizarea salariilor, atât în mediul privat, cât şi la stat, este una dintre schimbările pe care angajaţii le aşteptau de ani buni, dar, pentru care, 40% dintre angajatorii chestionaţi de eJobs se declară în continuare nepregătiţi, susţin reprezentanţii platformei de recrutare.

În momentul de faţă, aproape 10.000 de joburi postate pe eJobs.ro au salariul afişat. Numărul reprezintă aproximativ 30% din totalul de joburi disponibile pe această plaftormă de recrutare.

De la anunţarea adoptării directive şi până acum, peste 1.500 de joburi cu salariul menţionat în anunţul de angajare au fost postate de recrutori în platformă. Iar, de la începutul anului şi până acum, 29.000 de astfel de joburi au fost scoase în piaţă de către angajatori. Până acum, domeniile care au manifestat cea mai mare deschidere din acest punct de vedere au fost retail, servicii, entertainment (cu precădere angajatorii din zona de cazinouri şi jocuri de noroc), industria alimentară, turism, logistică şi transport, dar şi call center/BPO.

Potrivit datelor Salario, pentru aceste domenii, mediile veniturilor nete la nivel naţional variază între 3.000 şi 4.600 de lei, astfel: angajaţii din turism câştigă în medie, 3.000 de lei pe lună, cei din call – centere 3.400 de lei, în vânzări, media netă la nivel naţional este de 3.900 de lei. 3.700 de lei este venitul mediu net pentru angajaţii din logistică, 3.500 pentru cei din industria alimentară, 4.000 pentru transport/distribuţie, 4.200 pentru crewing/casino/entertainment şi 4.600 pentru industria auto.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează