fbpx

Contact

ANOFM: 43.749 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Un număr de 43.749 de locuri de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, potrivit datelor furnizate de agenţii economici, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (2.332); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.078); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (1.720); manipulant mărfuri (1.653); agent de securitate (1.410); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.222); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (967); confecţioner-asamblor articole din textile (852); ambalator manual (844); (734); agent de vânzări (730).

Din cele 43.749 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.968 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (tehnician electronică; inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; programator etc.), 10.801 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; montator subansamble; agent servicii client), 11.148 pentru persoanele cu studii profesionale (lucrător comercial; lăcătuş mecanic; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte etc.), restul de 18.832 de locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; agent de securitate; manipulant mărfuri; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.).

Baza de date a ANOFM se actualizează în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 485 locuri de muncă vacante, cele mai multe Belgia, 155 de locuri de muncă pentru muncitor necalificat în agricultură.
În Olanda sunt 94 locuri de muncă pentru culegător mere şi pere; culegător căpşuni; culegător fructe; muncitor în pepinieră de flori în seră; culegător zmeură; legumicultor; îngrijitor animale.

Un număr de 91 de locuri de muncă sunt vacante în Finlanda pentru sudori (lucrător în metal), muncitori necalificaţi – culegător căpşuni; muncitori necalificaţi căpşuni, iar 60 de locuri de muncă oferă Germania, pentru şofer camion; curier colete şi scrisori; încărcător/ sortator corespondenţă; lucrător în bucătărie; bucătar; ospătar; educator/ educatoare; tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Polonia sunt disponibile 36 de locuri de muncă pentru: montator de instalaţii electrice; electronist; operator maşină; muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC.

În Irlanda sunt vacante 20 de locuri de muncă pentru îngrijitori persoane, iar în Slovenia 11 locuri de muncă pentru electrician; îngrijitor animale; muncitor în producţia de carne; măcelar.

Italia caută şoferi de autobuz, având disponibile 10 locuri de muncă, în timp ce Malta oferă patru locuri de muncă pentru consultant acvacultură; director de departament; proiectant Autocad 2d/3d; asamblor pneumatic şi cablaj.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează