fbpx

Contact

Aproape 5 din 10 români preferă programul de lucru flexibil; 43% îşi doresc mai multe zile de vacanţă

Aproape 5 din 10 angajaţi români, respectiv 48%, preferă programul de lucru flexibil, iar 43% îşi doresc mai multe zile de vacanţă, conform unui sondaj realizat de un furnizor global de spaţii flexibile.

Cel mai recent raport privind bunăstarea angajaţilor la nivel global arată că surprinzător de mulţi angajaţi, respectiv 9 din 10, consideră facilităţile şi ofertele legate de bunăstare ca fiind critice atunci când aleg un loc de muncă, iar 82% se aşteaptă să primească sprijin din partea angajatorilor pentru a-şi menţine echilibrul între viaţa profesională şi cea personală.

În timp ce trendul “quiet quitting” pare să încetinească şi din ce în ce mai multe companii îşi readuc angajaţii la birou, sondajul sugerează că atitudinile faţă de locul de muncă şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală continuă să evolueze – majoritatea angajaţilor acordă mai multă importanţă sănătăţii mentale şi fizice şi bunăstării generale. Bunăstarea angajaţilor a devenit un element critic pentru a stimula productivitatea şi a menţine retenţia, aspecte pe care companiile trebuie să le ia în considerare pentru a rămâne competitive.

Raportul explorează, de asemenea, cele mai semnificative moduri prin care angajaţii consideră că angajatorii ar trebui să le susţină bunăstarea generală. 43% dintre participanţi au afirmat că beneficiul cu cel mai mare impact asupra bunăstării este programul de lucru flexibil.

Alte beneficii menţionate includ flexibilitatea spaţiului de lucru (21%), mese sănătoase gratuite (24%), mai multe zile de concediu (33%), îmbunătăţirea asigurării de sănătate (16%) şi alte facilităţi, cum ar fi sălile de sport la locul de muncă.

La nivel local, studiul arată că 48% dintre români preferă programul de lucru flexibil, 43% îşi doresc mai multe zile de vacanţă, 29% vor mese sănătoase gratuite, iar 25% vor îmbunătăţirea asigurării de sănătate.

Atunci când au fost întrebaţi despre efectele negative ale locurilor de muncă în care bunăstarea nu era o prioritate, 25% dintre respondenţi au spus că astfel de medii afectează negativ dorinţa lor de a rămâne în companie – jumătate dintre aceştia (50%) au considerat că motivaţia angajaţilor ar fi cea mai afectată, urmată de productivitate (48%) şi creativitate (28%).

În România, 56% dintre respondenţi spun că scăderea productivităţii este principalul efect negativ al locurilor de muncă în care bunăstarea nu era o prioritate, 51% spun că motivaţia e cea mai afectată, iar 24% sunt de părere că cel mai mult ar avea de suferit creativitatea.

Sondajul a avut ca scop evidenţierea părerilor actuale ale forţei de muncă globale faţă de ofertele de bunăstare ale angajatorilor, importanţa unui angajator orientat către bunăstarea angajaţilor ca variabilă în alegerea unui nou loc de muncă sau în decizia de a rămâne la locul de muncă actual, precum şi modalităţile concrete prin care angajatorii ar putea susţine bunăstarea angajaţilor.

Mindspace a realizat sondajul pe baza interviurilor cu 2.000 de angajaţi din SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Polonia, România şi Israel.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează