fbpx

Contact

Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România lucrează în prezent de la birou (sondaj)

Aproape trei sferturi (72,2%) dintre angajaţii din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puţin trei zile pe săptămână, deşi efectele pandemiei sunt acum mai ample faţă de anul trecut, arată rezultatele unui sondaj publicat, vineri, de un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A.

“Revenirea economiei, o dinamică mai mare a activităţii companiilor şi luarea unor măsuri de siguranţă în spaţiile de lucru au dus în 2021 la revenirea în birouri, cel puţin parţială, a multor angajaţi din sectorul public şi privat în toată ţara. Cei mai mulţi dintre ei consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuţie importantă la menţinerea unui echilibru emoţional şi la revenirea economiei”, arată sondajul iniţiat de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajaţi din toată ţara, în perioada septembrie-octombrie.

Totodată, jumătate dintre angajaţi atrag atenţia că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei consideră că este nevoie, în acest context, şi de măsuri suplimentare de igienizare şi distanţare socială care să limiteze răspândirea virusului, iar 38% văd necesară testarea mai frecventă a oamenilor.

Potrivit sondajului, 80% dintre respondenţi cred că reîntoarcerea angajaţilor la viaţa de birou este benefică pentru oameni, atât în plan personal, cât şi profesional. În plus, aproape 43% dintre ei consideră că principalul avantaj al reîntoarcerii la birou este o mai bună separare între viaţa profesională şi cea personală, iar 36% subliniază faptul că biroul contribuie semnificativ la o mai bună interacţiune cu colegii şi managerii.

“Pregătirile pentru reîntoarcerea la birou sunt un proces în plină desfăşurare, în contextul în care activitatea economică a crescut în acest an. Tendinţele de recrutare arată că angajatorii îşi extind echipele, pe măsură ce activitatea se dezvoltă şi revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, şi multe companii au luat în ultimul an şi jumătate măsuri pentru limitarea riscurilor pentru sănătate la birou. De cealaltă parte, însă, suntem cu toţii martori la efectele valului 4 al pandemiei, aşadar considerăm, alături de angajaţii din România, că este absolut necesar să vedem o accelerare a campaniei de vaccinare şi implementarea mai multor măsuri care să atenueze răspândirea virusului”, spune Ştefan Tudos, vicepreşedinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienţi.

Conform cercetării, circa 40% dintre respondenţi susţin că angajatorul lor a integrat măsuri sanitare şi a stabilit proceduri suplimentare pentru desfăşurarea activităţii la birou.

În acelaşi timp, peste 50% dintre angajaţi susţin că ar trebui introduse măsuri sanitare mai eficiente şi în şcoli, având în vedere incidenţa Covid-19 în rândul copiilor. Peste 45% susţin sistemul de învăţare hibrid pentru distanţarea mai bună a copiilor şi instalarea unor sisteme mai eficiente de igienizare în şcoli.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre sănătatea clădirilor a fost desfăşurat, la nivel naţional, în septembrie – octombrie 2021 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.100 de utilizatori de internet din România. Aproape 54% dintre participanţi sunt femei, peste 50% au vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, iar 53% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează