fbpx

Contact

Aspecte care iti afecteaza eficienta la munca

Poate ai avut zile in care productivitatea ta a fost scazuta si nu stii de ce. Uneori, mici detalii iti pot afecta nivelul de eficienta.

Drumul spre locul de munca iti poate strica ziua, inainte sa ajungi la birou

Probabil ai avut dimineti in care te-ai trezit cu energie si cu pofta de munca, dar pana sa ajungi la birou situatia s-a schimbat dramatic.

Claxoane asurzitoare, soferi nervosi, intarzieri ale metroului, zeci de minute pierdute incercand sa gasesti un loc de parcare si lista poate continua.

Drept urmare, ajungi la birou indispus si iti ia mult mai mult timp sa rezolvi sarcinile importante.

O solutie poate fi un mijloc de transport alternativ, cum e trotineta.

Orele de somn sunt un factor important in ecuatia productivitatii

Daca dormi prea putin sau prea mult, se va resimti in puterea de concentrare. Ultimele cercetari arata ca e nevoie de 6.5- 7.5 ore de somn, pentru cel mai bun nivel de concentrare.

Cel mai eficient este sa te duci la culcare in functie de ora la care trebuie sa te trezesti si sa iti obisnuiesti corpul cu un astfel de program, fara excese cu prea putine sau prea multe ore de somn.

Micul dejun, prima alegere importanta a zilei

Specialistii in medicina subliniaza ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.

Se recomanda un mic dejun sanatos, copios si consumat in tihna, nu unul mancat in graba, in timp ce cauti un loc de parcare.

Rutina de dimineata poate sta in calea atingerii adevaratului tau potential

Daca vrei sa iti cresti productivitatea si sa iti atingi potentialul, trebuie sa investesti cat mai putina energie in lucrurile marunte, care iti consuma timp fara sa iti dai seama.

De exemplu, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, poarta mereu aceleasi haine pentru a nu pierde timpul alegand diverse tinute in fiecare dimineata si pentru a-si investi energia in alte alegeri.

Acorda mai multa atentie acestor detalii si productivitatea ta va creste.

 

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează