fbpx

Contact

Aviz pentru pensionarea medicilor la 57 de ani

La cerere, medicii se vor putea pensiona la vârsta de 57 de ani, potrivit unui proiect de lege, căruia comisia de sănătate i-a întocmit marți raport favorabil pentru votul final din Camera Deputaților. Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari de la toate formațiunile politice, în vederea reducerii vârstei standard de pensionare a medicilor, cu luarea în considerare a orelor de muncă efectuate de către aceștia în gărzile suplimentare. Astfel, forma inițială a proiectului stabilea că ”La cerere, medicii se pot pensiona la vârsta standard de pensionare, potrivit dreptului comun, diminuată cu maximum numărul de ore prestate în gardă peste gărzile obligatorii, dar nu mai devreme de 57 de ani, fără diminuarea cuantumului pensiei”.

Proiectul a fost respins de către Senat în martie, dar la Camera Deputaților membrii comisie de sănătate l-au modificat eliminând calculul vârstei de pensionare prin diminuarea numărul de ore prestate în gărzi de medici.

”La cerere, medicii se pot pensiona la vârsta de 57 de ani”, prevede acum textul inițiativei legislative. Prin urmare, dacă proiectul va primi votul final al Camerei Deputaților și va fi promulgat de șeful statului, toți medicii s-ar putea pensiona la 57 de ani. Raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi (14 voturi pentru, 5 abțineri).

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează