fbpx

Contact

Bancile apeleaza deja la “roboti”

Un sondaj a fost derulat de EY printre directorii executivi din aproape 300 de banci din Europa, America, Africa si Asia-Pacific.

43% dintre bancheri isi doresc simplificarea modelului de afaceri

Potrivit studiului, se pare ca 43% dintre bancheri isi doresc simplificarea modelului de afaceri. De asemenea, o prioritate pentru aproape 39% dintre respondenti sunt si parteneriatele cu companii FinTech.

In cazul bancilor cu sisteme globale, procentul este mai mare

In ce priveste bancile cu sisteme globale, 64% isi doresc simplificarea modelului de afaceri si 68% considera ca e prioritar sa se investeasca in FinTech.

63% dintre banci se concentreaza pe optimizare

Studiul arata ca 63% dintre banci se concentreaza pe optimizarea canalelor de distributie si 56% considera o prioritate si utilizarea de noi tehnologii, inclusiv pe cele cu roboti.

O parte dintre banci au inceput deja folosirea noilor tehnoogii

“O parte dintre bancile importante din piata locala au inceput deja implementarea tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) pentru automatizarea anumitor procese care au costuri mari, dar si ale unora cu impact pe competitivitate”, declara Aurelia Costache, Financial Services Advisory Leader EY Romania.

Bancherii sunt atenti si la gestionarea riscului

Gestionarea riscului reputational este un aspect important pentru 69% dintre respondenti, iar imbunatatirea securitatii cibernetice pentru 64% dintre acestia.

11% dintre respondenti se asteapta ca performanta financiara sa se imbunatateasca in urmatorul an

Doar 11% dintre respondenti se asteapta ca performanta financiara a companiei sa se imbunatateasca in urmatorul an.

In Romania, sectorul bancar e mai optimist insa.

“In sectorul bancar romanesc, asteptarile privind performanta financiara sunt ceva mai optimiste, in principal in baza reducerii costului riscului de credit pentru o buna parte dintre banci, dar si a stabilizarii venitului net din dobanzi sau chiar a unei usoare cresteri ale acestor venituri pentru o parte mai mica dintre banci”, declara Gelu Gherghescu, Financial Services Leader EY Romania.

Ce impact crezi ca vor avea noile tehnologii, in ce priveste piata muncii?

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează