fbpx

Contact

Beneficii pentru bugetari

Ministrul Muncii a declarat ca desi nu exista o concluzie in urma negocierilor cu sindicatele din educatie, toate sumele trebuie sa se incadreze in anvelopa salariala de 32 de miliarde de lei.

Discutiile cu sindicatele se vor prelungi

“Inca nu avem o concluzie, pentru ca s-a stabilit sa se lucreze pe grupuri de lucru si saptamana viitoare, asta pentru ca a fost foarte dificil sa avem o discutie avand in vedere ca erau si preuniversitarul si universitarul la aceeasi masa”, a declarat ministrul Muncii dupa negocierile cu sindicatele din educatie.

Diferentele nu vor fi foarte mari

Ministrul Muncii mentioneaza ca nu ar mai fi mult de modificat la proiectul de lege, deoarece principiile au fost deja stabilite.

“Discutiile cu toata lumea au fost de maniera ca sunt niste sume in aceste anexe, daca nu ne vom incadra in anvelopa de 32 de miliarde, vom mai scadea din ele si toata lumea a fost de acord. Diferentele fata de anexele pe care ei le-au primit deja nu vor fi foarte mari, pentru ca noi ne-am mai facut un calcul cu Ministerul de Finante in urma cu o saptamana si jumatate, atunci iesisem undeva la 31 de miliarde cu anvelopa.

Vedem dupa aceste discutii, vom da din nou saptamana viitoare la comisii sa se calculeze sa vedem unde ajungem, sa nu depasim 32 de miliarde”, a adaugat Olguta Vasilescu.

Toti bugetarii vor avea incluse in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana

Se pare ca toti bugetarii vor avea un voucher de vacanta si doua norme de hrana incluse in sporuri si nu va fi o problema, pentru ca se reduce nivelul de sporuri la 30 la suta pe ordonatori de credite.

Nu toti bugetarii vor primi acelasi coeficient

Nu toti bugetarii vor primi acelasi coeficient, pentru a nu adanci diferentele.

“Este diferit de la unii la altii. De exemplu, la Armata a fost cea mai mare crestere, si de 260 la suta, la soldati, dar sa nu uitam ca ei au pornit de la 700 de lei. Si este un pic diferenta pentru fiecare categorie de bugetari in parte”, a mai precizat Vasilescu.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează