fbpx

Contact

Bogdan Gabor, ales preşedinte la Asociaţia Română Agenţilor de Muncă Temporară

Noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT) este Bogdan Gabor, Country Manager al companiei de recrutare şi consultanţă în resurse umane Lugera, The People Republic.

Bogdan Gabor succede la conducerea asociaţiei lui Florin Godean, al cărui mandat s-a încheiat de curând.

„Prin muncă temporară, atât angajații cât și angajatorii beneficiază de oportunități privind gestionarea carierei. Ne dorim ca Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară să devină un punct de reper în susținerea profesioniștilor din domeniu, să reușim să educăm piața forței de muncă și să adaptăm economia românească la realitatea din piață, mai precis la munca flexibilă și la noile tipuri de relații de muncă. ARAMT continuă să fie un partener de dialog pentru toți factorii implicați în asigurarea flexibilității pieţei muncii”, a declarat Bogdan Gabor, Preşedintele ARAMT.

Din board-ul asociației, fac parte Sorina Donisa, CEO APT Work Service, Oana Tufaroiu, Sales & Operations Director Humangest, Alexandra Peligrad, CEO Smartree România și Florin Godean, Country manager Adecco România şi Ungaria.

Fondată în luna iunie 2010 de cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de resurse umane, ARAMT este organizaţia profesională de profil a agenţilor de muncă temporară din România. Asociaţia reuneşte în prezent 15 companii internaţionale şi locale şi își propune setarea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă. ARAMT este membră a World Employment Confederation, asociația patronală la nivel internațional.

Cele 15 companii, agenți de muncă temporară autorizați care fac parte din ARAMT sunt în ordine alfabetică: Adecco România, APT Work Service, Best Personal Services, Gi Group, HRP Leasing, Human Resources Specialists, Human Solutions, Humangest, IHM Total Consult, Lugera, ManpowerGroup România, Professional, Smartree România, Quanta România și Work Support Agency.

Membrii ARAMT derulează circa 70% din activitățile de muncă temporară din România, înregistrând la finele anului 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 305 milioane de euro, în creștere cu peste 70 de milioane de euro, comparativ cu 2016.

Peste 61.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2017, conform statisticilor Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară. În 2010, în România se înregistrau 30.000 de angajați temporar. Rata de penetrare a muncii temporare pe piața forței de muncă rămâne în continuare redusă în România (0.3%), de peste zece ori mai mică decât în Marea Britanie, unde atinge 3.8% și de aproape de 6 ori mai mică decât media Uniunii Europene (1.9%).

Sursa: www.revistacariere.ro

Comments

comments

Apelează