fbpx

Contact

Camera Deputaţilor a respins proiectul privind acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic, în starea de urgenţă

Camera Deputaţilor a respins marţi, decizional, proiectului de lege privind acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de asediu sau a stării de urgenţă. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de alertă sau stării de urgenţă, atât pe durata, cât şi ulterior acestora, prin instituirea unor derogări de la prevederile Legii nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Iniţiativa legislativă presupune ca angajatorii să poată acorda tichete de masă angajaţilor ale căror contracte de muncă sunt suspendate ca urmare a instituirii stării de asediu sau stării de urgenţă.

„Salariaţii vor primi tichete de masă exclusiv pe suport electronic. Prevederile se vor aplica atât pe perioada stării de asediu sau de urgenţă, cât şi ulterior încetării acesteia, dacă angajatorul trebuie să aplice măsura şomajului tehnic”, conform propunerii de lege.

Iniţiatorul proiectului este Adrian Dohotaru şi Cristian Seidler şi a fost adoptat de Senat în iunie 2020, ca prim for sesizat, iar Camera l-a respins, ca for decizional.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează