fbpx

Contact

Aviz motivat inaintat de Comisia Europeana

Comisia Europeana a transmis Romaniei dar si altor tari, avize privind neindeplinirea unor obligatii.

Este vorba despre transpunerea completa in legislatia nationala a normelor privind dreptul cetatenilor UE

Avizul se refera la neindeplinirea obligatiei de a transpune complet in legislatia nationala, normele privind dreptul cetatenilor UE de a lucra intr-un alt stat membru, conform Directivei 2014/54/UE.

Directiva permite persoanelor sa isi exercite mai usor dreptul la libera circulatie

Directiva permite persoanelor care lucreaza sau isi cauta un loc de munca in alta tara din uniune, o accesibilitate mai mare privind dreptul la libera circulatie, garantat de legislatia europeana.

Sunt astfel prevazute masuri care sprijina si protejeaza cetatenii mobili ai uniunii. Se ofera un acces mai bun la informatii pentru a combate discriminarea pe motive de nationalitate privind accesul la munca, salariul sau alte conditii de munca.

Statele membre trebuiau sa transpuna directiva in mai

Statele membre trebuiau sa transpuna directiva si sa comunice masurile nationale pana in mai 2016.

Comisia a trimis avize statelor care nu s-au conformat

Comisia Europeana a trimis avize celor 8 state care nu s-au conformat: Romania, Austria, Cipru, Cehia, Estonia, Lituania, Luxemburg si Portugalia.

Romania a primit un aviz si privind  transpunerea completa a Directivei 2014/67/UE

Alaturi de Cehia, Cipru, Croatia, Luxemburg, Portugalia, Slovenia, Spania si Suedia, Romania a primit un aviz motivat si in ce priveste notificarea transpunerii complete in legislatia nationala a Directivei 2014/67/UE privind detasarea lucratorilor.

Cazul poate fi inaintat Curtii de Justitie a UE

In cazul in care autoritatile statelelor membre care au primit aviz nu iau masuri in termen de doua luni, cazul poate fi inaintat Curtii de Justitie a UE.

 

 

Sursa: juridice.ro

Comments

comments

Apelează