fbpx

Contact

Ceferiştii ameninţă cu greva. Angajații CFR cer salarii mai mari cu 50% și condiții mai bune de muncă

Ceferistii se pregătesc de revoltă! După angajații de la metrou și mineri, cer și ei condiții mai bune de lucru și salarii mai mari cu 50%. În caz contrar amenință chiar cu greva generală. Economiștii se așteaptă ca și alte categorii de bugetari să pună presiune pe Guvern să le crească salariile pentru că este an electoral. Mâncată de rugină, o locomotivă veche de 42 de ani, trebuie să ducă un tren plin cu pasageri între Bucureşti şi Brașov, pe una din puţinele linii de viteză din România.

Mecanicii de locomotivă au ajuns la capătul răbdării: vor trenuri noi, condiții mai bune de lucru dar și salarii mai mari cu 50%. Dacă problemele nu se rezolvă, intră în grevă.

Salariul unui mecanic de locomotivă începe de la 2.400 de lei și se poate dubla cu ore suplimentare, potrivit sindicaliștilor.

Ceferiștii vor venituri mai mari după ce minerii și colegii lor de la metrou au obținut deja peste 20% în plus, în urma unor proteste.

CFR Călători are peste 12.000 de angajați. Contactata de Știrile TVR, conducerea companiei nu a trimis niciun punct de vedere despre nemulțumirile salariaților până la difuzarea acestei știri.

Sursa: www.stiriletvr.ro

Comments

comments

Apelează