fbpx

Contact

Comisia Europeană: România a fost cel mai mare exportator de forţă de muncă din Uniunea Europeană. Circa 173.000 de români s-au angajat în alte state membre UE în 2018

România a fost cel mai mare exportator de angajaţi din Uniunea Europeană în 2018, conform unui raport al Comisiei Europene despre mobilitatea forţei de muncă din UE.

Circa 173.000 de români s-au angajat în alte state membre UE în 2018, cu 7% mai mult decât în anul precedent, conform raportului citat.

România, Polonia, Italia, Portugalia şi Bulgaria au rămas cele mai importante cinci ţări trimise în 2018. Numărul de polonezi care plecaţi la muncă în alte state UE a crescut cu 6% în 2018. Peste 50% din persoanele care se deplasează în UE au fost române, poloneze, italiene sau portugheze. Împreună, cele cinci ţări au trimis 6,1 milioane de oameni la muncă în alte ţări din UE.

Principalele ţări de destinaţie ale muncitorilor au fost Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Franţa. Aceste cinci ţări cuprind aproximativ 78% din muncitorii care migrează. Doar Germania şi Marea Britanie cuprind jumătate dintre cetăţenii UE care pleacă să lucreze în alte ţări.

Principalele sectoare economice în care se angajează muncitorii veniţi din alte state membre UE sunt cel manufacturier, comerţ, construcţii şi horeca. O creştere semnificativă în 2018 faţă de 2017 au fost în sectorul IT, conform raportului Comisiei Europene.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează