fbpx

Contact

Companie de traduceri din Paris, amendată pentru utilizarea unui sistem de supraveghere prea intruziv

O companie de traduceri pariziană, care are nouă angajați, a fost amendată cu 20.000 de euro de CNIL, autoritatea administrativă franceză responsabilă cu protejarea datelor cu caracter personal, pentru că a menținut un sistem de supraveghere video prea intruziv.

Sesizată de mai multe ori, începând din anul 2013, CNIL a constatat într-o misiune făcută în februarie 2018 la Uniontrad Company că dispozitivul video de supraveghere, instalat în biroul celor șase traducători, îi filma fără întrerupere când aceștia erau la muncă.
În plus, s-a constatat că toate computerele de lucru nu erau securizate cu câte o parolă, iar traducătorii aveau acces la toate e-mailurile cu aceeași parolă.

În iulie 2018, CNIL a cerut companiei să miște camera de supraveghere și a stabilit introducerea de parole personale pentru e-mailurile de afaceri. Cu toate acestea, în octombrie 2018, după termenul limită stabilit de CNIL, compania încă nu pusese în aplicare măsurile impuse, ceea ce a dus la decizia de sancționare.

Reglementările în vigoare impun companiilor să-și informeze în mod clar angajații atunci când instalează camere de supraveghere video. În plus, aceste camere nu pot filma angajații în mod continuu. Școlile sunt supuse unor reguli similare.

Sursa: www.lefigaro.fr

Comments

comments

Apelează