fbpx

Contact

Companii mari din Arad apelează la muncitori din India, pe fondul crizei forţei de muncă calificate de la nivel local

Mai multe companii din Arad apelează, în ultimul an, la muncitori din India, pentru a-şi completa schemele de personal, în condiţiile în care nu găsesc forţă de muncă calificată pe piaţa locală. O firmă locală de recrutări s-a specializat exclusiv pe aducerea indienilor în vestul ţării, mai ales pentru firme din domeniile automotive şi construcţii care ”lucrează la cota de avarie” din cauza lipsei de angajaţi. Companii mari din judeţul Arad care nu mai găsesc forţă de muncă calificată sunt nevoite să apeleze, în ultimul an, la muncitori din India, aduşi de o firmă de recrutare atât pentru că sunt consideraţi bine calificaţi, cât şi pentru că sunt vorbitori de limbă engleză şi se integrează uşor în fabrici.

O firmă din Arad s-a specializat exclusiv pe rectrutarea indienilor, iar în ultimele luni a adus zeci de muncitori pentru firme care nu găseau oameni la nivel local.

Patronul firmei de recrutare spune că în vestul ţării ”există o criză acută de muncitorilor calificaţi, pentru că majoritatea care s-au format în România au plecat în ţări din vestul Europei pentru salarii mai mari”.

Doar în Arad, luni erau disponibile aproape 2500 de locuri de muncă vacante la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, de ani de zile judeţul fiind pe primele locuri la nivel naţional privind oferta disponibilă.

Sursa: News.ro

Comments

comments

Apelează