fbpx

Contact

Companiile care ar putea primi bani pentru angajarea tinerilor de până la 40 de ani

Camera Deputaţilor a a doptat astăzi proiectul de act normativ care prevede susţinere financiară pentru firmele şi PFA-urile care fac angajări, pentru tineri cu vârsta maximă de 40 de ani, în sectoarele de agricultură, acvacultură şi industria alimentară, conform PL-x nr. 586/2017.

Proiectul de lege PL-x nr. 586/2017 a fost adoptată astăzi de Camera Deputaţilor cu 187 de voturi pentru, 79 de abţineri, zero voturi contra.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor cu vârsta de până la 40 de ani, în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, derulat pe perioada 2018-2020, prin acordarea unor facilităţi fiscale, atât pentru angajator cât şi pentru angajat, conform proiectului adoptat de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 11 decembrie 2017.

Firmele şi PFA-uri vor primi, conform proiectului de lege, următoarele sume:

– 1000 de lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară;
– 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare;
– 500 de lei pentru persoane fără studii.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect are nevoie de promulgarea din partea şefului statului, ulterior fiind necesară publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează