fbpx

Contact

Companiile din IT au nevoie de 17.000 de angajaţi până la finalul anului

Peste 80% dintre companiile din domeniul IT din România planifică să îşi crească efectivele de angajaţi anul acesta, estimând că îşi vor mări echipele în medie cu 26,33%, potrivit rezultatelor unei cercetări de piaţă realizate de AIMS International România.

Numărul de salariaţi din domeniul IT este estimat la peste 70.000 de angajaţi, astfel că anul acesta firmele de profil din România vor avea nevoie de încă 17.000 de noi angajaţi.

Criza de personal, îi va determina pe angajatorii din industria IT să crească şi valoarea salariilor, potrivit studiului. În acest moment, salariul mediu lunar la firmele de soft­ware development din ves­tul ţării este de 6.689 de lei brut, dublu faţă de salariul mediu pe economie.  „Companiile participante la studiu estimează că vor creşte anul acesta valoarea salariilor cu o cifră medie de 8,43%“, a precizat Şerban Mrejeriu, reprezentantul AIMS International România.

Studiul mai arată că nivelul fluctuaţiei de personal în rândul companiilor software din România este de 15,13%, nivel destul de ridicat având în vedere că angajaţii din industria de profil beneficiază în general de salarii cu mult peste media pieţei.

Sursa: ZF

Comments

comments

Apelează