fbpx

Contact

Concediere colectivă la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oțel din România. Aproape 1.200 de salariați își pierd locul de muncă

O concediere colectivă a fost anunțată la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oțel din România. Aproape 1.200 de salariați își pierde locul de muncă. Conducerea combinatului motivează intenția de a face restructurarea în masă prin situația generală a combinatului, aflat în insolvență, suspendarea activității din ultimele șase luni și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

Sindicatele au mai fost anunțate despre imposibilitatea continuării producției în lipsa capitalului de lucru, precum și de necesitatea de a nu crește datoriile provenite din activitatea curentă și epuizarea resurselor financiare din care s-ar fi putut asigura plata indemnizațiilor de șomaj tehnic. Combinatul din Târgoviște este pe o listă de companii aflată în atenția unui investitor polonez cu puternice legături cu China.

Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a fost fondat în anul 1969, iar în anul 2002 a fost privatizat, pachetul majoritar de acțiuni fiind cumpărat de o companie elvețiană, trei ani mai târziu numele companiei devenind S.C. Mechel Târgoviște S.A. Conform portalului firmei, în februarie 2013 acționar majoritar al sociețătii a devenit Mazur Investments Limited Cipru și tot atunci fost deschisă procedura generală a insolvenței în vederea reorganizării.

Câteva luni mai târziu numele companiei a redevenit Combinatul de Oțeluri Speciale. În decembrie 2019, prin Hotărârea intermediară 417 din data de 04.12.2019, în dosarul de insolvență nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmbovița, instanța a confirmat Planul de reorganizare a activitatii COS TARGOVISTE S.A. propus de creditorul Alphard Financial Corp. si votat de Adunarea Creditorilor in data de 24.10.2019. Capitalul social al societății COS TÂRGOVIȘTE S.A. este de 172.125.307,50 lei, fiind format din 68.850.123 acțiuni, valoarea nominală a unei acțiuni fiind de 2,50 lei/acțiune.

Acțiunile societății sunt admise la tranzacționare la Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Standard, simbol COS. După declanșarea procedurii generale a insolvenței față de societate, conform încheierii de ședință din data de 22.02.2013 pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, acțiunile societății COS Târgoviște S.A. sunt suspendate de la tranzacționare.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează