fbpx

Contact

Condamnat la închisoare cu executare după ce s-a dus beat la muncă

Un pompier din Neamț a fost condamnat la închisoare cu executare fiindcă s-a prezentat beat la serviciu. Militarul a intrat în sediu cu sticla de vin la vedere. Un pompier de 40 de ani din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi la un an de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de încălcare de consemn.

Plutonierul major ar fi fost surprins de colegi în stare avansată de ebrietate, în timpul serviciului, în două rânduri. Primul incident a avut loc pe 8 iunie 2018, atunci când individul a fost chemat, la ora 12.00, de colegi, pentru a ajuta la cărat lemne. Comandantul a observat că pompierul nu se putea ţine pe picioare, chemând un superior, care l-a găsit întins pe pat şi incoerent.

Și în septembrie 2018 a băut, tot în timpul serviciului. A suflat în etilotest, reieşind o valoare de 2,1 mg/l, la prima măsurătoare şi 3,6 mg/l alcool pur în aer respirat, la a doua măsurătoare.

Pompierul susține că a avut convingerea că este liber şi că alcoolemia sa ar fi fost cauzată de consum de alcool în afara unităţii în noaptea precedentă anterior intrării în serviciu.

Decizia de condamnare nu este definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Militară Bucureşti.

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează