fbpx

Contact

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca raportul pe proiectul privind pensiile speciale să fie emis până luni. Iniţiativa legislativă intră la votul decizional, tot în plenul de luni

Biroului permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca raportul comisiilor de constituionalitate, buget şi muncă ale Camerei să emită raportul pe proiectul privind pensiile speciale până luni, ora 14.00.

Iniţiativa legislativă va intra la vot final tot în plenul de luni, ora 17.00, a mai hotărât conducerea Camerei.

Senatul a adoptat, miercuri, cu 89 de voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi o abţinere, modificările la proiectul de lege privind pensiile de serviciu, pentru punerea actului normativ în acord cu decizia Curţii Constituţionale, după ce iniţiatva legilativă a fost respinsă de către judecătorii constituţionali. Senatul este primul for sesizat pe proiectul de lege, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Comisiile juridică, muncă, apărare şi constituţionalitate ale Senatului au adoptat, marţi, raport de admitere pentru proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Astfel, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Comisia pentru constituţionalitate şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională supun spre dezbatere şi adoptare, plenului Senatului, raportul comun de admitere, cu amendamente admise şi respinse, a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, potrivit raportului la proiectul de lege.

Toate amendamentel USR la proiectul de lege privind pensiile speciale au fost respinse, în şedinţa de marţi a comisiilor de specialitate ale Senatului.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează