fbpx

Contact

Conflictele de munca

Conflictele de munca iti pot aduce grave prejudicii de imagine sau materiale.

Ce este un conflict de munca?

Un conflict dintre salariat si angajator privind interesele cu caracter economic, profesional, social sau drepturile rezultate din desfasurarea muncii, este considerat conflict de munca.

Cum se stabileste solutionarea lor?

In ce priveste conflictele de munca, procedura de solutionare se stabileste prin lege speciala.

Ce trebuie sa stii despre greva?

Salariatii au dreptul sa inceteze voluntar sau colectiv lucrul, pentru a-si apara interesele profesionale, economice sau sociale.

Participarea la greva este libera, astfel niciun salariat nu poate fi constrans sa participe sau sa nu participe la greva.

In cazurile si pentru categoriile de salariati prevazute expres de lege, se poate limita sau interzice accesul la greva.

Salariatii care participa sau organizeaza greva respectand legea, nu isi incalca obligatiile si nu pot fi sanctionati disciplinar.

Modul de exercitare a dreptului de protest, organizarea, declansarea si desfasurarea grevei, procedurile prealabile declansarii grevei, suspendarea si incetarea acesteia, precum si alte aspecte conexe,  se reglementeaza prin lege speciala.

Avocatii nostri te pot ajuta sa eviti conflictul de munca, sau dupa caz, sa parcurgi toti pasii legali pentru declansarea unui conflict de munca valid.

Sursa: Codul Muncii

Comments

comments

Apelează