fbpx

Contact

Consilierii de probaţiune, în grevă

Sindicatului Național al Consilierilor de Probațiune îl acuză pe ministrul Justiției că refuză să semneze ordinele de majorare salarială cu 25 % pentru funcţionarii din minister şi pentru consilierii de probaţiune, deși în aprilie ceilalţi ordonatori de credite din justiţie – Înalta Curte, Parchetul general şi CSM – au semnat ordinele de majorare salarială cu 25 la sută pentru magistraţi, retroactiv, din 2018.

Sindicaliştii din probaţiune spun că motivul invocat de ministru pentru a nu semna ordinele de actualizare a VRS-ului ar fi că nu vrea să încalce legea.

Surse de la vârful Ministerului Justiţiei au precizat pentru G4media.ro că, spre deosebire de magistraţi, consilierii de probaţiune nu au obţinut decizii în justiţie care să se aplice pentru tot sistemul judiciar, ci strict pentru cei care au dat statul în judecată şi au câştigat.

În cazul celor care au câștigat în instanță, ministerul a executat toate hotărârile judecătorești care recunosc drepturi salariale, inclusiv la probațiune.

„34 de servicii judeţene de probaţiune din cele 42 sunt în grevă generală, alte 2 sunt în protest”, a precizat Andreea Faur, preşedintele Sindicatului Național al Consilierilor de Probațiune.

Potrivit acesteia, un angajat de la probaţiune câştigă între 3000 şi 5000 de lei net în condiţiile în care au foarte mult de lucru.

Sursa: www.g4media.ro

Comments

comments

Apelează