fbpx

Contact

Costul cu forța de muncă al firmelor din România, un ritm de creștere de aproape 5 ori mai rapid față de media europeană

România a avut, în primul trimestru, cea mai mare creștere a costului cu forța de muncă suportat de companii, de 12,7% față de perioada echivalentă din 2017, avansul fiind de aproape 5 ori mai rapid decât cel înregistrat la nivelul Uniunii Europene, de 2,7%, arată datele publicate de Eurostat. România este urmată de Letonia și Ungaria, unde costul cu forța de muncă a crescut cu 11,2%, respectiv 10,3%. În zona euro, costul cu forța de muncă a crescut cu 2% în perioada ianuarie-aprilie, comparativ cu primul trimestru al anului precedent.

Singura țară din Uniunea Europeană unde costul cu forța de muncă a scăzut în primul trimestru este Portugalia. Potrivit datelor publicate anterior de Institutul Național de Statistică, cele mai mari creșteri ale costului orar cu forța de muncă au fost înregistrate în construcții (19,06%), în activități de spectacole, culturale și recreative (13,97%), în informații și comunicații (13,91%), în hoteluri și restaurante (13,30%) și în tranzacții imobiliare (13,10%).

Evoluția din primul trimestru vine după o creștere de 14,3% a costului cu forța de muncă din România în trimestrul al patrulea din 2017. România este de mult timp țara cu cele mai rapide creșteri ale costului cu forța de muncă, la nivel european.

Sursa: Profit.ro

Comments

comments

Apelează