fbpx

Contact

Crește competiția între candidați, pe timp de vară. Platformă de recrutare: Numărul de înscrieri pentru job-uri a crescut cu 30% în iulie

Candidații își intensifică activitatea în mijlocul verii, pentru al doilea an consecutiv, deși, în mod tradițional, această perioadă este destinată mai mult planificării concediilor decât carierei, spun reprezentanții platformei bestjobs. Oferta de job-uri a stagnat.

Astfel, persoanele în căutare de noi oportunități profesionale au înregistrat pe platforma de recrutare bestjobs aproximativ 650.000 de aplicări în luna iulie, cu 30% mai multe decât în luna precedentă și cu 20% mai multe decât iulie 2022.

Această dinamică indică o competiție crescută între candidații care plănuiesc să își schimbe jobul vara aceasta. În plus, se remarcă o activitate accentuată în rândul femeilor, reprezentând 57% din totalul candidaților activi, la fel și în segmentul de vârstă 18-24 de ani.

În ultimele 60 de zile, printre cele mai căutate posturi pe platforma bestjobs au fost cele de „manager”, „reprezentant vânzări”, „inginer”, „șofer” sau „profesor”, fiecare înregistrând aproximativ 100.000 de căutări. Cu același nivel de interes, s-au căutat și expresiile „remote”, „part time” sau „online acasă”.

Totodată, cele mai multe aplicări au mers către Vânzări (20%), Financiar/ Contabilitate (14%), IT/Telecom (10%), Management (8%), Call center/Suport Clienți (7%).

Rolurile care au atras cele mai multe CV-uri vara aceasta sunt:

Responsabil comenzi, Profi – 3.467 aplicanți
Reprezentant servicii clienți, RINA Hotels – 3.261 aplicanți
Customer service, Call Center Officer REMOTE, Euro Wish – 3.104 aplicanți
Asistent vânzări part-time, H&M – 3.090 aplicanți
Backoffice Agent with English(remote), TELUS International – 3.027 aplicanți
De partea recrutorilor, multe companii au rămas foarte active în căutarea de noi angajați.

Sursa: www.economedia.ro

Comments

comments

Apelează