fbpx

Contact

Crește numărul muncitorilor străini care fug de la locurile de muncă din România

În contextul lipsei unei legislații care să prevadă și sancțiuni pentru angajații străini veniți în România să muncească, pentru ca mai apoi să își încalce fraudulos contractele de muncă, cu scopul de a ajunge în spațiul Schengen, specialiștii din agențiile de plasare și recrutare a personalului din Asia, solicită ajutorul autorităților pentru stoparea acestui fenomen alarmant.

„În ultima perioadă primim din ce în ce mai multe semnale de străini care fug. Săptămâna trecută, de exemplu, am avut în fiecare zi câte un muncitor care a fugit. Este foarte dificil ca agenție de plasare și recrutare a forței de muncă străine să îți desfășori în aceste condiții activitatea, fără un cadru legal care să te protejeze împotriva acestui fenomen alarmant. Trebuie să existe consecințe. Dacă te angajezi să vii în România să lucrezi și decizi să pleci, normal ar fi să nu mai poți aplica pentru o viză de lucru, odată ce o încalci. Din păcate, nu există nicio repercursiune”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work from Asia.

Pe lângă lipsa unor sancțiuni clare pentru comiterea unor asemenea fapte, un alt motiv pentru care tot mai mulți muncitori străini aleg să fugă din țara noastră îl reprezintă nesancționarea existenței unor rețele de traficanți de migranți care au luat cu asalt Internetul.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează