fbpx

Contact

Creştere cu circa 20% a numărului de joburi postate online de startup-uri, la opt luni (platformă)

Peste 100.000 de locuri de muncă au fost postate de către startup-uri, în primele opt luni ale anului în curs, nivel similar cu cel din 2019, dar cu aproximativ 20% mai mult decât în 2020 şi 2021, arată datele centralizate de o platformă de recrutare online.

Conform eJobs, cele mai multe posturi au provenit de la angajatorii din servicii, urmaţi de cei din retail, transport/logistică, import/export şi turism.

Luna iunie a fost cea mai prolifică pentru acest segment de companii, iar experţii de resurse umane estimează că, din toamnă, va creşte din nou numărul de oferte pentru candidaţi.

Oraşele cu cele mai multe startup-uri care au căutat să-şi mărească echipele sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Datele publicate joi relevă faptul că, în primele opt luni ale anului, au fost înregistrate aproape 2,5 milioane de aplicări, sub nivelul din 2021, însă cu 25% mai mult decât în 2019.
Cele mai căutate sunt joburile din retail, servicii, IT/telecom, publicitate/marketing/PR şi call center. Retailul, serviciile şi IT/telecom au cumulat jumătate din numărul total de aplicări. În acest moment, peste 34.000 locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe platforma online.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează