fbpx

Contact

Creşterea substanţială a valorii nominale a tichetelor de masă, votată în Senat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede majorarea valorii nominale pentru biletele de masă la 20 de lei. Prevederile ar urma să intre în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care se publică legea în Monitorul Oficial. În prezent un tichet de masă are o valoare maximă de 15 lei.

Senatul a votat propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu 73 de voturi “pentru”.

Comisia pentru muncă din Senat au întocmit un raport de admitere proiectului de lege.

Potrivit modificării aduse articolului 14 din lege, “valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”. În forma în vigoare, articolul 14 din Legea nr.165/2018 arăta astfel: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15,18 lei”.

În cazul în care proiectul de lege ar trece şi de Camera Deputaţilor, prevederile ar intra în vigoare începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Proiectul de lege depus de deputaţii PSD Liviu-Ioan Balint , Dumitru Gherman, Violeta Răduţ, Valeriu-Andrei Steriu şi Ioan Terea, a fost înregistrat la Senat, ca primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Sursa: www.mediafax.ro

Comments

comments

Apelează