fbpx

Contact

Creșteri de salarii mult sub inflație, în 2022. Una din trei companii anunță că își va lăsa angajații să aleagă dacă stau acasă sau vin la muncă

Companiile din România intenționează crească salariile cu un procent mult sub creșterea anunațată a prețurilor, reiese dintr-o studiu realizat de Mercer Marsh Benefits în România.

În schimb, circa 30% dintre angajatori au de gând să își lase angajații să decidă singuri dacă vin la birou sau continuă să lucreze de acasă. Companiile din România intenționează să crească salariile cu circa 7% pe parcurul anului 2022, arată HR Topics 2022 – Spot Survey realizat de Mercer Marsh Benefits în România, în luna martie.

Procentul este cu mult sub inflația estimată, care în luna aprilie este de așteptat să atingă chiar 15%, urmând să se mențină la un nivel cu două cifre pe tot parcrsul acestui an. Studiul sintetizează răspunsurile transmise de 166 companii din 17 domenii. Raportul acoperă principalele tendințe anticipate pentru acest an în zona de compensații și beneficii precum și abordarea companiilor în ceea ce privește reluarea activității de la birou, pe parcursul acestui an. Iată principalele concluzii:

– Creșterea salarială medie luată în calcul de companii este de 7% pentru anul 2022
– Aprilie este luna în care aproape o treime dintre companii implementează majorările salariale pentru anul în curs
36% dintre companii anunță că oferă flexibilitate totală angajaților care vor putea alege să lucreze de acasă sau de la birou.
– Doar 15% dintre companiile care au răspuns studiului intenționează majorarea valorii tichetului de masă în acest an.
– Companiile oferă tichete de masă a căror valoare medie este de 18 lei/tichet.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează