fbpx

Contact

Cu cât cresc în medie salariile, cu noua lege a salarizării?

Potrivit ministrului Muncii, saptamana viitoare vor fi facute publice salariile astfel incat fiecare bugetar sa stie de unde porneste si unde va ajunge in 2022, dupa noua lege a salarizarii.

Salariile cresc in medie cu 60%

“Prin aceasta Lege a salarizarii unitare salariile cresc in medie cu 56%. Este foarte adevarat ca in baza piramidei, adica aproximativ 60% dintre bugetari vor avea cresteri de 100% sau chiar peste 100%. Daca ne gandim la Aparare, acolo cresterile sunt si de peste 200%”, declara Olguta Vasilescu.

60% vor avea salarii crescute cu cel putin 100%

“Deci 60% vor avea salarii crescute cu cel putin 100%. Apoi urmeaza o alta categorie cu salarii deja mari in plata si la ei vor fi cresteri de aproximativ 50%, dar sunt si 3% dintre bugetari carora le va scadea salariul”, a adaugat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

BNR ne avertizeaza privind riscul la care ne supunem

Oficialii BNR au avertizat ca majorarile salariale din sectorul bugetar vor aduce un risc bugetar.

“Efectele potentiale de accentuare a excesului de cerere din economie si, astfel, de generare a unor presiuni inflationiste superioare ca amplitudine celor din scenariul de baza vor depinde in mod esential de forma finala a legii, de etapizarea in timp a majorarilor salariale si de criteriile de conditionalitate a acestora”, se arata în raportul asupra inflatiei lansat luni de conducerea BNR.

Marirea salariilor ar putea fi contrabalansata de reducerea investitiilor publice, pentru ca deficitul bugetar sa ramana in grafic. Iar daca mai luam in considerare si faptul ca avansul salariilor nu e in concordanta cu productivitatea muncii, atunci “s-ar rasfrange, in cele din urma, asupra potentialului de crestere si competitivitatii economiei romanesti”.

Si angajatii de la Finante sunt nemultumiti

Angajatii de la Finante sunt nemultumiti si sustin ca legea ii dezavanatajeaza. Acestia au ales protesteze pentru a-si arata nemultumirea.

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează