fbpx

Contact

Cum a decurs a doua zi de greva generala pentru sindicalistii din Sanatate

Luni, federatia Sanitas a negociat cu ministerul, insa nu s-a ajuns la un consens, prin urmare protestele au continuat.

Sindicalistii sunt nemultumiti de salarii

Sindicalistii isi doresc ca tot personalul TESA (peste 23.000 de angajati) sa beneficieze de prevederile ordonantei 20 in ce priveste salarizarea si cer ca sporurile sa fie raportate la nivelul anului 2016.

“Salariile sunt de mizerie pe partea de personal tehnic. Castigam cam 1.200 de lei cam toti care lucram la 8 ore. Cei care lucreaza in schimburi iau o suta si ceva de lei in plus. Raspunderea e mare. Eu lucrez o norma si 60% peste. Nu este platita si sunt chemat si sambata, cateodata si duminica.” declara un angajat al spitalului Floreasca.

In a doua zi de protest, Ministerul Sanatatii a atacat greva in instanta

Ministerul Sanatatii a anuntat in a doua zi de protest a sindicalistilor, ca a atacat in instanta greva si ca judecatorii urmeaza sa stabileasca daca aceasta este sau nu legala.

Federatia Sanitas a suspendat temporar protestele

Datorita adoptarii amendamentelor privind legea salarizarii in comisiile parlamentare si simularii interventiei in caz de cutremur, sindicalistii au decis sa suspende temporar actiunile de protest.

Marius Sepi, prim-vicepresedintele federatiei Sanitas s-a declarat multumit ca deputatii au votat in totalitate amendamentele Sanitas.

Greva va fi reluata daca legea nu va fi votata de plen

Sindicalistii subliniaza ca vor relua greva generala daca legea nu va fi votata luni de plen, in forma stabilita.

 

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează