fbpx

Contact

Cum au evoluat salariile dupa un an de pandemie

Salariul mediu net este în creștere în fiecare județ din România după aproximativ un an de la startul pandemiei, însă o parte din acest avans reprezintă și o reglare a lefurilor după ce, în prima parte anului trecut, multe companii au redus cheltuielile cu angajații. În București, precum și în județul Cluj se plătesc cele mai mari salarii din România, câștigul mediu net depășind 4.000 de lei lunar în ambele cazuri, potrivit celor mai recente date INS valabile la finalul lunii aprilie 2021. În top urmează la mică distanță Timișul, cu un salariu mediu net de 3.963 lei/lună, apoi alte 16 județe cu lefuri medii cuprinse între 3.000 și 4.000 lei/lună. Cel mai mic salariu mediu net din România se înregistrează în județul Harghita – 2.616 lei/lună. În imediata apropiere se află Maramureș, Teleorman și Bistrița-Năsăud.
Ultima Oră
Special
Secțiuni
Conferințe
Wall Street RO

[INFOGRAFIC] Harta salariilor după un an de pandemie în România
INFOGRAFIC Harta salariilor după un an de pandemie în România
Ionut SisuIonut Sisu
29 Iulie 2021 21:59, Cariere
29

Salariul mediu net este în creștere în fiecare județ din România după aproximativ un an de la startul pandemiei, însă o parte din acest avans reprezintă și o reglare a lefurilor după ce, în prima parte anului trecut, multe companii au redus cheltuielile cu angajații.

În București, precum și în județul Cluj se plătesc cele mai mari salarii din România, câștigul mediu net depășind 4.000 de lei lunar în ambele cazuri, potrivit celor mai recente date INS valabile la finalul lunii aprilie 2021.

Pentru un calcul rapid al propriului salariu net, puteți accesa Calculatorul de salariu net Wall-Street.ro.

În top urmează la mică distanță Timișul, cu un salariu mediu net de 3.963 lei/lună, apoi alte 16 județe cu lefuri medii cuprinse între 3.000 și 4.000 lei/lună.

Citeste si:
KFC vrea să angajeze 400 de persoane: venituri începând de la 2.400…
KFC vrea să angajeze 400 de…
Powered by biztool

Experienta mea de mai mult de 15 ani in diferite roluri de management, antreprenor sau investitor este fundamentul pe care acum pot sa ofer mentorat celor care sunt la început sau
Liviu Sima

Ajut micii antreprenori să își crească afacerile și să continue să lucreze la visul lor. Ariile mele de expertiză și serviciile cu care te pot ajuta sunt: Strategie
Marian Paraleu
Cel mai mic salariu mediu net din România se înregistrează în județul Harghita – 2.616 lei/lună. În imediata apropiere se află Maramureș, Teleorman și Bistrița-Năsăud.

Cele mai mari creșteri salariale din ultimul an (aprilie 2021 vs aprilie 2020) au fost în Arad, Brașov și Timiș, acolo unde lefurile nete au urcat cu procente de 22,4%, 17,8%, respectiv 17,5%. La polul opus s-au aflat județele Brăila și Mehedinți, acolo unde salariile au crescut cu mai puțin de 2% în ultimul an.

Salariul mediu net din România a fost de 3.492 lei în mai 2021, cu aproape 10% mai mult decât în aceeași lună din 2020. Industria IT a avut cele mai mari salarii, cu o medie de 8.192 lei, în vreme ce cele mai mici salarii au fost în sectorul hotelier și al restaurantelor (1.850 lei), potrivit datelor INS.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează