fbpx

Contact

Cursurile de programare, printre cele mai apreciate specializări urmate de tineri în pandemie

Cursurile de calificare în IT au înregistrat cea mai mare rata de promovabilitate din cele peste 90 de specializări oferite gratuit de Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB) în cadrul programului „București, Orașul Tinerilor Activi pe Piața Muncii”

Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB) și Digital Nation anunță rezultatele obținute de absolvenții care au beneficiat de formare gratuită în cadrul programului ‘București, Orașul Tinerilor Activi pe Piața Muncii’, destinat bucureștenilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, fără un loc de muncă. Programarea s-a numărat printre principalele domenii de formare alese de tineri, din cele peste 90 de specializări puse la dispoziție de către organizatori prin 2000 de burse gratuite. Cele mai căutate cursuri au fost cele de IT (25%), urmate de Marketing și creare de conținut în social media (10%), Beauty & Make-up (10%) și Contabilitate (5%). Cursurile de programare au înregistrat de altfel și cea mai mare rată de promovabilitate a bursierilor înregistrați în program, de 87% din numărul total al cursanților înscriși inițial, ceea ce dovedește interesul crescut al cursanților pentru domeniul IT, mai ales în cadrul unui program de formare oferit gratuit.

Cele mai căutate specializări în IT de către tinerii bucureșteni au fost cursurile de programare în FullStack Javascript și în Java, precum și cursul de Dezvoltare Web pentru începători reunite sub umbrela Generația Tech, unde cursanții învăța rapid bazele teoretice și cum să le aplice concret în micro-proiecte, sub îndrumarea unor practicieni cu experiență. Ulterior, ca absolvenți ai acestor cursuri, ei beneficiază și de ateliere gratuite de angajabilitate cu sprijin concret pentru angajarea în IT la companii locale, ca beneficiu suplimentar oferit de Digital Nation, furnizorul cursurilor. Înscrierea la cursurile oferite de CTMB s-a desfășurat exclusiv online, iar dintre cei 2.000 de beneficiari eligibili, 71.5% au ales să participe la cursuri desfășurate exclusiv în mediul online, în timp ce doar 11.2% au optat pentru cursuri cu desfășurare într-o sală fizică de clasă.

Cursurile de programare au atras în principal aplicanți fără experiență anterioară în IT, precum foști elevi, foști studenți, casieri, funcționari, oameni de vânzări, kinetoterapeuți, jurnaliști, barmani, fotografi sau ofițeri bancari, în ciuda ofertei variate de cursuri gratuite puse la dispoziție de CTMB, din peste 90 de domenii de specializare, atât cu acreditare ANC cât și recunoscute la nivel național.

Sursa: www.gandul.info

Comments

comments

Apelează