fbpx

Contact

De ce femeile își negociază mai puțin salariul comparativ cu bărbații. Sfaturi practice de la specialiști

Statisticile arată că 60% dintre femei nu au negociat niciodată cu șeful lor pentru o mărire de salariu, aceasta fiind una din cele mai mari greșeli din carieră pe care le poate face cineva.

În general, de-a lungul carierei, măririle salariale cele mai consistente vin după ce pleci de la o companie și te angajezi la alta. Însă, poți obține măriri de salariul și dacă eviți anumite greșeli, pe care adesea le fac femeile.

De ce femeile nu negociază?
Cele mai multe femei se tem pur și simplu. Se tem că angajatorul ar renunța la ele și că le-a concedia. Cu toate acestea, specialiștii din HR spun că nu se întâmplă niciodată acest lucru.

Multe femei nu au încredere că pot obține mai mult, ceea ce le face să accepte din start salariul oferit deja de angajator.

Bărbații și femeile negociază diferit
Potrivit Biroului de Recensământ din SUA, femeile câștigă 82% din ceea ce fac bărbații, deși îndeplinesc aceeași muncă.

Femeile câștigă mai puțin decât bărbații și pentru că nu-și negociază atât de des salariul.

Ce greșeli trebuie să evite femeile atunci când își negociază salariul
Specialistii recomanda sa nu spui niciodată la interviul de angajare care e salariul actual.

Ce poți face, în schimb, atunci când ești întrebată care este salariul tău actual este să revii la întrebarea „Cât puteți să îmi oferiți la această companie, pe această poziție?”.

Ce mai ajută este să afli concret cât valorează abilitățile tale și să faci câteva cercetări cu privire la cât ar trebui să fii plătit pentru anii de experiență, educație și orice pregătire specială pe care o ai.

După ce ți se face o ofertă, dacă este prea mică poți spune „Sunt interesată de poziție. Am fost puțin dezamăgită că oferta a fost mai mică decât mă așteptam, mai ales că am această experiență sau aceste abilități”.

În final, trebuie să pornești la negocieri cu un lucru clar în minte: dacă nu întrebi, nu vei primi.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează