fbpx

Contact

Decizia Curtii Constitutionale privind Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social

In octombrie, deputatii au votat modificarea si completarea Legii dialogului social, privind imunitatea sefilor de sindicate.

Proiectul a fost trimis ulterior spre reexaminare de Presedintele Romaniei si actul normativ a trecut atunci de plenul Camerei Deputatilor, cu un amendament.

Protectia liderilor de sindicat trebuie sa fie in raport cu activitatea efectiv desfasurata

Conform Curtii Constitutionale, protectia celor din conducerea sindicatelor trebuie sa functioneze doar raportat la activitatea sindicala efectiv desfasurata.

Curtea Constitutionala a admis obiectia de neconstitutionalitate

Curtea Constitutionala a admis obiectia de neconstitutionaliate formulata de Guvern si a decis ca prevederile punctului 1 din articolul unic sunt neconstitutionale si incalca prevederile 16, 41, 44 si 147 ale aliniatului 4 din Constitutie.

“Curtea a retinut ca reglementarea criticata consacra o protectie impotriva concedierii persoanelor alese in organele de conducere ale sindicatelor pentru alte motive decat activitatea efectiv desfasurata in aceasta calitate, respectiv, cat priveste aceste din urma motive, pentru o durata ce depaseste durata mandatului”, arata  comunicatul.

Decizia este definitiva

Decizia CCR este definitiva si obligatorie, comunicandu-se Presedintelui Romaniei, presedintelui celor doua Camere ale Parlamentului si Prim-ministrului.

 

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează