fbpx

Contact

Decizia Curtii Constitutionale nr. 550/2016 privind respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a art. 204 din Codul de procedura civila

Autorul exceptiei sustine ca dispozitiile art. 204 din Codul de procedura civila sunt neconstitutionale sub aspectul ca indiferent daca reclamantul isi modifica sau nu cererea de chemare in judecata, paratul nu are la dispozitie decat 25 zile pentru formularea intampinarii, termen care curge de la data primirii cererii de chemare in judecata.

Curtea Constitutionala solutionand exceptia invocata, retine ca in cazul in care reclamantul isi modifica cererea de chemare in judecata, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea formularii intampinarii, care, sub sanctiunea decaderii, va fi depusa cu cel putin 10 zile inaintea termenului fixat.

Asadar, paratul are la dispozitie un nou termen in care sa formuleze o noua intampinare, in conditiile in care reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata.

In continuare Curtea Constitutionala retine ca, potrivit art. 204 alin. (3) din Codul de procedura civila, numai in masura in care paratul este prezent si declara ca nu doreste amanarea judecatii pentru a lua la cunostinta de cererea modificata in termen si a depune intampinare nu se acorda termen.

Asadar, Curtea constata ca prevederile legale criticate nu incalca dispozitiile constitutionale cu privire la art. 16 alin. (1) privind principiul egalitatii in fata legii, ale art. 21 alin. (3) privind dreptul la un proces echitabil si ale art. 124 alin. (2) privind infaptuirea justitiei, astfel critica autorului exceptiei de neconstitutionalitate neputand fi retinuta.

Sursa: lege5.ro

Comments

comments

Apelează