fbpx

Contact

DECIZIE Părinții vor fi plătiți de la buget să stea acasă cu copiii până la încheierea anului școlar

Un părinte va avea dreptul anul acesta la zile libere, plătite de la buget, pentru supravgeherea copilului, nu doar pe perioada stării de urgență, ci până la încheierea anului școlar, prevede un proiect de lege adoptat prin vot final în Camera Deputaților. După votul din Parlament, acordat în unanimitate, pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie promulgat de șeful statului. De ce este important: Legislația actuală, modificată prin mai multe ordonanțe de urgență, prevede că, pe perioada stării de urgență, unul dintre părinţi are drept la acordarea de zile libere pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de educaţie antepreşcolară. Mai este important: Recent, președintele Iohannis a anunțat că școlile nu vor mai fi redeschise după 15 mai, data limită a stării de urgență, ci doar în septembrie, “pentru majoritatea studenților, elevilor și preșcolarilor”, urmând să continue doar cursuri online. Totodată, starea de urgență nu va prelungită după 15 mai.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020, care clarifică condițiile de acordare a zilelor libere pentru părinți, a fost amendată însă de comisia de specialitate din Camera Deputaților, după cum a anunțat anterior Profit.ro, pentru a permite părinților să-și supravegheze copii acasă și după încetarea stării de urgență, până la încheierea anului școlar.

Astfel, ”prin excepție, în anul 2020”, prevederile privind zilele libere ”se aplică și pe perioada imediat următoare încetării stării de urgență, până la încheierea anului școlar”, stabilește forma finală a ordonanței, adoptată de Parlament.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează