fbpx

Contact

Discutii intre Ministerul Muncii si sindicatele din ordinea publica, pe tema salarizarii unitare

La sediul MMJS au avut loc consultari cu sindicatele reprezentative din ordinea publica (MAI) si cu personalul contractual al MApN.

Pe langa ministrul Muncii, la discutii au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Carmen-Daniela Dan si ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Tema consultarilor a fost proiectul legii salarizarii unitare

In cadrul consultarilor, s-a discutat despre proiectul legii salarizarii unitare.

Reprezentantii sindicatelor si ministerelor au cazut de acord asupra proiectului, insa mai sunt asteptate sugestii in perioada urmatoare, in cazul in care sindicalistii vor descoperi nepotriviri, la o mai atenta lectura a documentelor.

Sindicatele au ridicat si alte probleme

In cadrul consultarilor, sindicatele au ridicat si alte probleme cu care se confrunta si s-a stabilit ca ministerele responsabile sa poarte discutii cu reprezentantii salariatilor, pentru a se gasi o solutie.

Urmatorii sindicalisti asteptati sunt cei din Sanatate si Asistenta sociala

Urmatoarele discutii vor fi purtate astazi cu sindicatele din Sanatate si Asistenta sociala si pe viitor, sunt asteptati reprezentantii tuturor categoriilor sociale.

De asemenea, s-a decis formarea unui grup de lucru la care sa participe specialisti din cadrul institutiilor militarizate, ai caror angajati nu pot adera la miscari sindicale.

 

 

Sursa: mmuncii.ro

Comments

comments

Apelează